Contact us

My Cart
0.00lei
Rolul fiecărui element conținut de semințele din mei integral și hrișcă

Rolul fiecărui element conținut de semințele din mei integral și hrișcă

Băuturile fermentate din semințe integrale, produse de noi, intră în a treia etapă de înbunătățiri a procesului de producție.

Pentru că în ultimul timp a crescut numărul oamenilor care descoperă prezența intoleranței la gluten, bautura noastră fermentată din mei și secară, cedează locul băuturii fermentate din semințe de mei integral și rămâne în continuare, probabil cel mai bogat aliment în siliciu organic, apărut în gastronomia românească.

În cazul femeilor care au noduli la sân și nu au intoleranță la gluten, înainte de a lua hotărarea să meargă la “cuțit”, pot încerca să mănânce cât mai multă secară și să facă măsurători din trei în trei luni. Voi reveni cu detalii pe acest subiect.

Dintre cele două băuturi fermentate din semințe integrale, cea din mei integral rămâne cea mai bogată în siliciul organic și fibre.

Siliciul organic – are un dublu rol: de magnet și fixator. Atrage mineralele și vitaminele din alimente, în special din hrana vie (legume, fructe, etc) și le fixează în organism. Punem accentul pe siliciu organic, deoarece lipsa acestuia din organism ne împiedică să asimilăm mineralele și vitaminele necesare. Exemplu la îndemană sunt cazurile în care tratamentele pentru asimilarea de calciu nu dau rezultate. Chiar dacă îți administrezi calciu organic, dar nu ai în organism siliciu organic, calciul nu are cum să se fixeze pentru că nu există în organism siliciu organic. Punem accentul pe siliciu organic, pentru a înțelege legătura indispensabilă între siliciu și nutrienții din aceste semințe de mei și hrișcă, nuci și celelalte alimente necesare unei vieți cât mai sănătoase.

 MEIUL CONTINE:

Siliciu organic – contribuie la atragerea mineralelor, vitaminelor și fixarea acestora la nivelul organismului. Siliciul ajută la stabilizarea secreției de insulină a pancreasului (diabet).

Vitamina A – înbunățește starea de sănătate a ficatului care hrănește centrul vederii de la nivelul creierului, sprijinind vederea inclusiv pe timp de noapte și ajută la distingerea corectă a culorilor. Vitamina A ajută și la fixarea calciului în organism. Contribuie la formarea globulelor albe și susține sistemul digestiv și cel reproducător. Împreună cu siliciul, vitamina A reface și menține sănătatea unghiilor și a pielii. Vitamina A favorizează formarea anticorpilor și sprijină sistemul imunitar.

Vitamina B1 si Vitamina B2 –  sunt vitamine esențiale pentru sistemul endocrin, susțin sistemul nervos central și furnizează vitamine esențiale sistemului reproducător.

Folat (acid folic) – regenerează uterul și astfel contribuie la prevenirea malformațiilor congenitale – nivelul scăzut de acid folic în primele stadii ale sarcinii au fost asociate cu risc crescut de apariție a malformațiilor la nivelul creierului, coloanei vertebrale sau a măduvei osoase. Este important ca femeile însărcinate să consume produse alimentare cu conținut de acid folic atât înainte, cât și în timpul sarcinii. Acidul folic susține sistemul nervos – un nivel optim de acid folic este benefic pentru prevenirea tulburărilor de dezvoltare neurologică sau emoțională asociată și cu depresia. Acidul folic poate preveni apariția demenței și poate ajuta la scăderea declinului cognitive (de exemplu, persoana nu mai învață cu aceeași ușurință lucruri noi sau își amintește mai greu informațiile memorate). Acidul folic reduce nivelul de homocisteină, o moleculă care se află în strânsă legătură cu apariția problemelor cardiovasculare, aterosclerozei, apariția stărilor depresive și a trombozelor venoase. Acidul folic stimulează astfel receptorii de serotonină de la nivelul creierului și poatet fi recomandat împreună cu tratamentul împotriva depresiei. Acidul folic susține sistemul imunitar si crește rezistența organismului împotriva infecțiilor. Acidul folic joacă un rol important în sinteza și repararea ADN-ului și în același timp, ajută organismul să absoarbă substanțele nutritive din alimente. Acidul folic ajută și la crearea de celule noi, cu precădere a globulelor roșii.

Bautura fermentată din mei integral, printr-o a doua fermentare, obținută de către consumator, acidul folic are o crștere naturală de 40% (este interzis persoanelor cu diabet tip 1).

Potasiu – hrănește glanda suprarenală.

Fosfor – joacă un rol important în detoxifierea, remedierea țesuturilor și celulelor. Fosforul, în cazul diabetului, alcoolismului sau medicamentelor în exces, (precum antiacidelor) provoacă o reducere drastică a nivelului de fosfor în organism. Organismul uman are nevoie de fosfor pentru menținerea sănătații și rezistenței oaselor, pentru producerea energiei și utilizarea mușchilor. Fosforul participă la realizarea contracției musculare și reducerea durerii musculare după antrenamente. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților, filtrarea toxinelor la nivelul rinichilor, creșterea, menținerea și remedierea țesuturilor și celulelor. Fosforul contribuie la producerea acidului dezoxiribonucleic (ADN) și a acidului ribonucleic (ARN): blocuri genetice care stau la baza organismului uman. Fosforul echilibreză utilizarea vitaminelor în organism, cum ar fi vitaminele D si B, precum și minerale cum ar fi iodul (tiroidă), magneziul și zincul. Menține un nivel regulat al bătăilor inimii și contribuie la transmiterea impulsurilor nervoase.

Magneziu – contribuie la stabilizarea hormonului tiroidian T3, produs cu ajutorul manganului (tiroidă) și calmează problemele digestive cauzate de pancreasul dificitar (diabet). Magneziu calmează glandele suprarenale stresate. Reduce anxietatea și calmează sistemul nervos hiperactiv, diminuând astfel stresul asupra glandelor suprarenale. Magneziu reduce tensiunile la nivelul nervilor trigeminali și în jurul acestora (migrene). Magneziu reduce inflamația și calmează nervii împiedicându-i să se umfle sau să conducă la spasme. De asemenea, magneziu susține mușchii de langă nervii deteriorați (zona zoster) și  calmează sistemul nervos central relaxând tensiunile musculare (depresie). Magneziu stimulează capacitatea de a gândi, învăța, citi și vorbi, precum și memoria.

Mangan – este absolut esențial pentru producerea hormonului tiroidian T3 (tiroidă).

Calciu – contribuie esențial la sănătatea danturii și a oaselor, la funcționarea normală a sistemului endocrin și la reglarea (creșterea sau scăderea) nivelului unor hormoni tiroidieni. Calciul influențează semnificativ și starea de sănătate a unghiilor, a pielii și a părului prin aspectul acestora. Calciul joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, făcând organismul mai puternic în fața infecțiilor și  îi oferă capacitatea de a se vindeca singur. Calciul favorizează dezvoltarea creierului și activitatea cerebrală. Calciul ajută și sistemul nervos central pentru o funcționare normal. Calciul își aduce aportul la reglarea bătăilor inimii cu rol important în funcționarea optimă a miocardului și reglează presiunea arterială. Calciul are un rol important în coagularea sângelui.

Sodiu – hrănește glanda suprarenală.

Fier – lipsa fierului trimite organismul în stări diferite ale anemiei. Fierul ajută la fixarea oxigenului în hemoglobină (pigmentul celulelor roșii) și mioglobină. Hemoglobina transportă moleculele de oxigen din plămâni prin tot sistemul sanguin, iar mioglobina este cea care transportă oxigenul către toți mușchii. Fierul, prin oxigenarea în parametrii normali a țesuturilor contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar, a sănătații cardiovasculare și dezvoltarea cognitivă la nivelul creierului. La nivelul sistemului nervos fierul ajută la procesul de formare a stratului de mielină și a rețelelor neuronale.

Cupru – ucide celulele virusului Epstein-Barr (VEB), aflat in stare latentă până într-o zi, când se face vinovat pentru majoritatea problemelor noastre de sănătate. Cuprul amplifică eficacitatea iodului în special pentru tiroidă.

Probioticele – echilibrează și susține sistemul digestiv, stimulând astfel indirect sistemul imunitar.

HRISCA CONȚINE:

mangan, cupru, magneziu și fier. Rolul acestora pentru organism, îl găsești la dedescrierile de la mei.

Hrișca – este alimentul cu un nutrient deosebit de bogat în aminoacizii lizină și arginină.

Lizina – este un aminoacid esențial care blochează deplasarea și reproducerea virușilor, inclusiv celui declanșator al zonei zoster. Lizina reduce sarcina virusului Epstein-Barr (VEB) și acționează ca antiinflamator pentru sistemul nervos central.

Arginina –  necesarul la barbați este crescut deoarece lichidul seminal (sperma) conține 80% arginină și lipsa acestuia poate duce la sterilitate. Arginina ajută la creșterea cantitații lichidului seminal. Arginina contribuie la producerea colagenului necesar pentru vindecarea oaselor, articulațiilor și ligamentelor. Arginina ajută sistemul imunitar prin îmulțirea globulelor albe – leucocite.

Dacă înțelegem rolul de magnet și fixator al siliciului, atunci intuim că prin siliciul organic redobândit în organism, oferim nutrienților din celelalte alimente șansele cele mai mari să fie fixate din nou, în sprijinul sănătății noastre. În materialele ce vor urma, vă voi prezenta efectele anumitor alimente asupra organismului nostru.

Leave your thought