Contact us

My Cart
0.00lei
Magneziu
magneziu

Magneziu

Magneziu

Doza zilnica recomandata de magneziu este cantitatea de magneziu de care are nevoie un organism sanatos. Pentru barbatii adulti doza este de 400-420 mg, pentru femeile adulte 310-320 mg, pentru femeile insarcinate 350-360 mg, pentru femeile care alapteaza 310-320 mg, pentru copii pana in 13 ani 80-249 mg.

A trăi cu un deficit de magneziu este ca și cum ai vrea să conduci o mașină fără benzină în rezervor. Magneziul se găsește în cantități mult mai mici în dietele noastre decât calciul. Cu toate acestea îi acordăm mai multă importanță celui de-al doilea, deși ambele sunt esențiale pentru a avea oase puternice și sănătoase.

Ceea ce mulți oameni nu știu este că, de fapt, calciul are nevoie de magneziu pentru a fi de folos organismului. De exemplu, excesul de calciu poate împiedica absorbția magneziului, fapt care afectează sănătatea.

Cele două substanțe lucrează împreună, întrucât magneziul controlează absorbția calciului în celule. Dacă în cadrul celulei există prea mult calciu și prea puțin magneziu, acest lucru poate cauza crampe, migrene, anxietate, etc.

În plus, magneziul ajută calciul să se dizolve în sânge, prevenind formarea pietrelor la rinichi. Trebuie să fii atent la acest aspect, pentru că administrarea calciului fără magneziu pentru tratarea osteoporozei poate duce la dezvoltarea pietrelor la rinichi!

Comanda acum Crema Silvian