Contact us

My Cart
0.00lei
Diabetul
diabetul

Diabetul

Diabetul

Diabetul,  boala frecventa sau efectul unei stari emotionale combinate cu o alimentatie nesanatoasa si sedentarism ?

Diabetul remediat cu un aliment natural ?

Un aliment cu 300 de reactii pozitive in organismul uman ?

Diabetul apare atunci cand pancreasul nu mai indeplineste rolul in organismul uman, nu mai produce insulina suficienta pentru o functionare normala.

Diabetul zaharat a devenit in ultimii ani cea mai raspandita boala cronica netransmisibila, dar cea mai frecventa intre bolile endocrine. Se manifesta prin tulburari ale intregului metabolism si prin complicatii care afecteaza ochii, rinichii, uneori si vasele de sange.

In concluzie, dibetul zaharat este o boala sau un efect  al organismului care nu mai produce cantitatea de insulina necesara, sau cantitatea este suficienta sau mai mare si nu este folosita eficient.

Conform statisticilor din 1981 peste 3% din populatia Romaniei suferea la acea data de diabet zaharat. Acesta boala era mai des intalnita la locuitorii din orase decat la cei de la sate. O.M.S. Organizatia Mondiala a Sanatatii arata in anul 2000, ca in Romania existau peste 1 milion de diabetici si se estima ca pana in anul 2030 numarul acestora se va dubla. Sunt sigur ca nici unul dintre noi nu ne dorim sa facem parte din acesta estimare.

Studiile diabetului zaharat

sunt elucidate doar partial, ceea ce ma face sa cred ca inca nu suntem pieduti. Raman inca la parerea ca diabetul zaharat este consecinta unui efect emotional combinat si cu alte organe din organismul nostru aflate intr-o stare de dezechilibru.

Sunt voci care sustin ca diabetul pote fi legat si de factori ereditari. Sunt de accord pana la un punct, dar nu pot crede ca intr-un procent cat de mic se nasc oameni fara pancreas. Ca pancreasul devine in timp puturos este o consecinta si trebuie sa aflam motivul. Daca este mai puturos, trebuie stimulat pana i se reda starea activa normala.

Cercetatorii arata ca si factorii de mediu sunt implicati in aparitia diabetului zaharat de tip 1. Ar fi vorba despre un virus care ar ataca celulele beta produse de pancreas.

Diabetul poate sa dispara, pentru ca pancreasul se poate reface cu un aliment din cereale care se comporta ca medicamentele.Vezi cele 25 de motive pentru care este nevoie sa consumam acest aliment.

Sa nu uitam !  pancreasul se poate reface

Meiul regenereaza celulele si secara lucreaza pe celulele bolnave, daca acestea exista in organism.

Meiul este considerat regele cerealelor !

In luna decembrie 2015, D-l Academician Ovidiu Bojor a spus : “ meiul ajuns in organismul uman, bio-magneziul din mei intra in 300 de reactii”.

Crema Silvian din mei si secara este o bautura care regenereaza celulele. Da ! Incredibil, dar adevarat.

Acest aliment natural cu 300 de reactii pozitive ale bio-magneziului in organismul uman, reuseste in timp sa regenereze celulele pancreasului si sa-l repuna treptat in functiune. Pe langa pancreas reuseste sa echilibreze si celelalte functii ale oganismului.

Preventia

Este cea mai ieftina si la indemana tuturor. Daca se instaleaza boala in corp iti vine sa dai oricat, numai sa scapi de ea. De ce ?

Aproape 6 % din populatia de peste 20 de ani este dignosticata cu diabet tip 2.

18 % din populatia de peste 20 de ani prezinta simptome si inca nu au fost diagnosticate cu acest tip de diabet, dar ele prezinta riscul de al face in viitorul apropiat. Specialistii diabetologi numesc aceasta stare: prediabet. In aceasta faza glucoza din sange nu mai este in perametri normali, dar nici suficient de mare pentru a intra pe tratamentul specific diabetului.

Daca diabetul este “o tulburare complexa a metabolismului care afecteaza folosirea proteinelor, lipidelor si glucidelor si ca in timp modificarile celulare functionale sunt uzinate de leziuni anatomice ireversibile” de ce sa nu ne hranim cu o cereala care are rolul de a regenera celulele ?

De ce sa nu luam ca bune spusele D-lui Academician Ovidiu Bojor, ca bio-magneziul din mei intra in 300 de reactii pozitive in organismul omului ?

Pancreasul

omului sanatos secreta insulina, un homon care ajuta glucoza din sange sa treca  prin peretii vaselor transportoare ale sangelui, spre celulele organismului.. astfel celulele sunt hranite cu energie. In lipsa insulinei fabricate de pancreas, organismul uman nu mai are alta sursa de energie si poate oricand sa clacheze. Culmea este ca la acest gen de personae, pancreasul produce suficienta insulina, la unele chiar in exces.

Dar nici asa nu este bine, pentru ca organismul, alimentat in exces cu insulina, dezvolta rezistenta impotriva surplusului iar celulele nu mai reusesc sa primesca si sa utilizeze glucoza eficient.

Pentru ca pancreasul produce cantitati mari de insulina, glucoza necesara trece din sange, doar in cantitatile cerute de organism. Surplusul creat de pancreas determina ca zaharul sa ramana in sange fara sa mai poata trece prin peretii vaselor sangvine catre celulele organismului.

Ar fi incredibil sa vedem rolul celulelor in organism si sa ignoram tocmai cereale care, ajunse in organismul uman au rolul de regenerare a celulelor si vindecarea celulelor bolnave existente in organism.

Meiul

este considerat Regele Cerealelor si are tocmai acest rol in organismul uman : regenerarea celulelor.

Crema Silvian din mei si secara are un rol de exceptie in calitatea sa de aliment pentru o buna functionare a organismului uman. Introdus in alimentatia zilnica devine probabil cel mai bogat aliment conform valorilor nutritionale existente la un loc. Este probabil cel mai bogat aliment in siliciu organic si asta spune, aproape tot despre acest aliment. Vezi cele 25 de motive pentru care este recomandat consumul acestui aliment.

Pentru diabeticul cu tratament pe baza de insulina, acesta Crema Silvian din mei si secara se gaseste si in varianta fara zahar.

Pentru cei care fac insulina, cat si pentu cei care nu fac insulina, recomandarea este de a incerca produsul indulcit cu masurarea glicemiei inainte si dupa consum. Daca nu exista modificari a glicemiei mergeti pe consumul celui indulcit pentru ca in varianta fermentata proprietatile alimentului se multiplica. In sfarsitul lunii ianuarie 2018 se poate vedea variatia acidului folic de la fresh-proaspata si cea acidulata.  Intr-un astfel de caz, de crestere a proprietatilor bauturii, nu cred ca gustul produsului va mai fi o problema.

Noi 14, 2017 Maria Ionescu

Ordinea.Ro, un cotidian online din Constanța editat de Asociația Puterea Civică,

A realizat un interviu cu prof. univ. dr. Doina Catrinoiu.

Acest interviu il prezentam integral :

„Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile și cea mai frecventă boală endocrină. Se caracterizează prin tulburări ale întregului metabolism și prin complicații care afectează ochii, rinichii, nervii și vasele de sânge. In esență, diabetul zaharat este o boală în care organismul nu produce destulă insulină sau nu o folosește eficient. Nu trebuie să ne lipsească 4-5 porții legume și fructe, nu trebuie să ne lipsească efortul fizic. În schimb, trebuie să ne lipsească dulciurile din alimentație și trebuie să facem educație zilnic, copiilor noștri și, de ce nu, adulților care ne educă copiii”, au mai precizat reprezentanții spitalului constănțean.

Noi 14, 2017 Maria Ionescu

POTRIVIT DR. DOINA CATRINOIU, APROXIMATIV 36000 DE CONSTĂNȚENI AU DIABET ZAHARAT

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat a fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Federației Internaționale de Diabet (FID). Tema pentru anul acesta este ”Femeile și diabetul — dreptul nostru la un viitor sănătos”. Se dorește astfel, ca toate femeile cu risc de a face diabet sau care suferă deja de această boală să poată beneficia, în mod accesibil și echitabil, de informația și medicația necesare prevenirii sau tratării. Situația este una îngrijorătoare la nivel mondial, căci peste 199 de milioane de femei trăiesc cu această boală, estimându-se că până în anul 2040, cifra va ajunge la 313 milioane. Peste 2 milioane de femei își pierd viața, anual, din cauza acestei suferințe.

Mai mult, una din șapte nașteri este afectată de diabet gestațional

Mai mult, una din șapte nașteri este afectată de diabet gestațional.  Este prima oară când se alege această temă. Este foarte importantă pentru că, cel puțin în România, a fost dată deoparte. Diabetul gestațional înseamnă diabetul debutat în cursul sarcinii. Este obligatoriu de făcut testul de toleranță la glucoză în săptămânile 24-28. Atunci există riscul cel mai mare de creștere a glicemiei, susține Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu, medic şef  Clinica Medicină Internă I. În momentul de față, în evidențele Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța sunt aproximativ 36000 pacienți. 

Numărul este în creștere

Numai anul acesta au intrat în evidența Ambulatoriului de Specialitate al SCJU aproximativ 997 pacienti,  a declarat Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu. Din păcate, boala afectează din ce în ce mai mulți copiii. 102 minori sunt în evidențele Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța , 25 dintre ei fiind diagnosticați anul acesta, 3 cu diabet zaharat tip 2.

O problemă de sănătate publică

Potrivit Federației Române de Diabet,  Diabetul zaharat tip 2 este o problemă de sănătate publică, care, în cele mai multe ţări, s-a dezvoltat rapid, împreuna cu schimbările socio-culturale, îmbătranirea populaţiei, urbanizarea în continuă creştere, schimbari în alimentaţie, lipsa exercitiului fizic, sau alte comportamente nesănătoase. Însă există dovezi concludente că diabetul zaharat tip 2 poate fi prevenit prin modificări în comportamentul alimentar, creşterea activităţii fizice şi scăderea uşoara în greutate. Educația este esențială. Publicul trebuie avertizat asupra necesităţii recunoaşterii precoce a diabetului zaharat, asupra prevenirii bolii şi a serioaselor consecinţe ale acesteia. În sensul acesta, medicii fac tot ce le stă în putință: colegii mei tineri se află în școli, în licee acolo unde fac educație, a precizat Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu.

Sa recapitulam:

O.M.S. Organizatia Mondiala a Sanatatii arata in anul 2000, ca in Romania existau peste 1 milion de diabetici si se estima ca pana in anul 2030 numarul acestora se va dubla.

,,În momentul de față (2017), în evidențele Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța sunt aproximativ 36000 pacienți. Numărul este în creștere. Numai anul acesta au intrat în evidența Ambulatoriului de Specialitate al SCJU aproximativ 997 pacienti,  a declarat Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu. Din păcate, boala afectează din ce în ce mai mulți copiii. 102 minori sunt în evidențele Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța , 25 dintre ei fiind diagnosticați anul acesta, 3 cu diabet zaharat tip 2.”

Recomandari :

,,Însă există dovezi concludente că diabetul zaharat tip 2 poate fi prevenit prin modificări în comportamentul alimentar, creşterea activităţii fizice şi scăderea uşoara în greutate. Educația este esențială. Publicul trebuie avertizat asupra necesităţii recunoaşterii precoce a diabetului zaharat, asupra prevenirii bolii şi a serioaselor consecinţe ale acesteia.”

,,Nu trebuie să ne lipsească 4-5 porții legume și fructe, nu trebuie să ne lipsească efortul fizic.”

De ce sa nu adaugam la aceste sfaturi si un aliment din cereale ?

Crema Silvian din mei si secara este o bautura hranitoare, ,,un aliment – medicament sau medicament – aliment” cum spune D-l Academician Ovidiu Bojor . Meiul ajuns in organismul uman, bio-magneziul din mei intra in 300 de reactii pozitive. Daca adaugam si regenerarea celulelor, suntem pe drumul cel mai bun. Am scris mai sus si de rolul secarei de a lucra pe celulele bolnave intalnite in organism. vezi cele 25 de motive pentru care este bine sa intoduci in alimentatia zilnica Crema Silvian din mei si secara.

O bautura care nu este bine sa-ti lipseasca la micul dejun !